Подробное описание: Гумі, 1л
МАКСИМАЛЬНА ВИСОТА / ШИРИНА: 1,5-2м / 2м. СТРИЖКА: Гарно переносить стрижку, тому можна тримати на певній висоті та надавати потрібну форму.
МІСЦЕ ПОСАДКИ: Сонце, легка півтінь.
ВИМОГА ДО ГРУНТУ: Суглинисті та супіщані пухкі дренажні грунти.
МОРОЗОСТІЙКІСТЬ: до -30.
Плоди: Кущі гумі дають рясні врожаї з липня до серпня. Перше плодоношення чагарник може давати на 3-4-й рік. Плоди зовні нагадують кизил - подовжені або овальні до 2см довжиною і близько 1 см в діаметрі, масою 1,5-2г, на довгих плодоніжках, червоного кольору, густо усіяні сріблясто-білими точками. Мають ароматну соковиту м´якоть солодко-кислого незвичайного смаку з легкою терпкістю - нагадують яблуко, виноград, вишню і ананас разом узяті. Володіють багатим хімічним складом і лікувальними властивостями. Всього в плодах гумі виявлено 17 амінокислот, а вміст вітаміну С, навіть більше, ніж в цитрусових. Плоди можна вживати свіжими, заморожувати, сушити і використовувати в відварах, настоях, а також з них можна приготувати чудові варення, желе, компоти, соки, кисло солодкі соуси до м´яса, і навіть міцні приємні вина.
Ставлення до світла: Любить теплі, добре освітлені ділянки, без протягів.
Ставлення до вологи: До вологи чутлива тільки молода рослина, доросла - посухостійка.
Вид грунту: Невибаглива рослина, успішно росте на будь-яких грунтах, за винятком кислих, бідних киснем і заболочених грунтів. Підходять грунти з нейтральною реакцією, тому важливо знати кислотність грунту на своїй ділянці, і якщо цей рівень високий, то необхідно подбати про внесення вапна.
Застосування: Кущі гумі дають рясні врожаї, так що ягоди вживають не тільки у свіжому вигляді, а й активно переробляють - сушать, використовують в компотах, вареннях, джемах, сиропах, начинці для випічки і кондитерських виробах. З ягід виходять прекрасні кисло солодкі соуси до м´яса. Листя сушать і заварюють, як чай. На Далекому Сході плоди гуммі вживають як загальнозміцнюючий, тонізуючий засіб, при шлунково-кишкових розладах і серцево-судинних захворюваннях.